Филм „Слуга”, комедија са највећом зарадом у историји руске кинематографије, прошлог викенда није оставила равнодушним ни љубитеље стваралаштва Милоша Биковића у Републици Српској. Тамошњој публици допали су се глумци, динамичност и необичност заплета филма, а највише похвала је добио главни јунак филма, Гриша, који пролази пут од размаженог богаташког сина до човека који цени пријатељство и љубав.

Премијери руског филма у Источном Сарајеву присуствовао је и награђивани српски џудиста Немања Мајдов, иначе пријатељ Милоша Биковића. Он је после филма своје утиске поделио са дописником листа „Российская газета”.

„То је одличан и необичан филм”, рекао је Мајдов. „Веома ми се допало како је улогу одиграо мој пријатељ Милош Биковић. Поносан сам што наш народ има тако доброг глумца, који је већ стекао широко признање у Русији и на Балкану, који достојно представља Србију и ради на јачању братских руско-српских веза.”

У вези с тим Мајдов је истакао да је председник Русије Владимир Путин са разлогом уручио Милошу Биковићу Пушкинову медаљу, што доказује и одлично одиграна улога Грише у филму „Слуга”. „Верујем да је Биковић тек на почетку своје каријере и да ћемо још имати прилике да га гледамо у одличним улогама. Поносан сам на своје пријатељство са њим”, истакао је овај успешни спортиста.

Осим тога, Мајдов је, коментаришући расплет филма „Слуга”, који се завршава свадбом између главних јунака у центру Москве, рекао да планира да се са својом девојком венча на територији Руске Федерације.

Фото: kinopoisk.ru