У рафинерији компаније „NIS-Газпром нефть“ у Панчеву почело је са радом ново постројење „Дубока прерада“, на чијем је отварању присуствовао председник Србије Александар Вучић и високо оценио могућности објекта.

„Ово је велики дан за Србију и потврда наше заједничке ефикасности, доброг рада и добрих резултата. Овде је све урађено на најсавременији начин и направљено је једно од најмодернијих постројења. Истовремено за све људе који живе у Јужном Банату, Панчеву, ободима Београда важно је да је заштита животне средине стављена на прво место. Поносан сам на наше раднике у Рафинерији, који верују у своју компанију и који знају да је будућност пред њима. Честитам свим запосленима и грађанима Србије на овом невероватном резултату. Живело пријатељство Србије и Русије. Живела Србија“, стоји на званичном инстаграм налогу председника Србије.

„Дубока прерада“ је главни инвестициони пројекат компаније NIS-Газпром нефть од 330 милиона евра.

У Панчеву ће се сада производити у квалитету евро 5 за 40 одсто више дизела, бензин за два одсто и ТНГ за седам одсто више. У компанији NIS-Газпром нефть сматрају да изградња „Дубоке прераде“ подиже Рафинерију у Панчеву на европски ниво.