Премијер Албаније Еди Рама још једном је изјавио да се у великој политици нашао „случајно“ и да је увек желео да буде уметник.

„Одувек ме је инспирисао живот креативног човека, сликара и професора ликовне уметности. Тако да никада нисам имао амбицију да постанем премијер“, рекао је Рама у интервјуу за Форбс.

Признао је да се дуго није одлучивао да иде у политику када му је понуђена министарска фотеља, али је желео да учини нешто корисно за своју земљу.

„Албанија је имала веома тешку прошлост, најтежу од свих комунистичких земаља. Стога нисам могао да се суздржим да не учествујем у њеној обнови“, рекао је албански премијер и пожалио се да га тако као сада нису критиковали ни када је био градоначелник Тиране.

Еди Рама је по образовању сликар. Почетком 90-их радио је као професор на Албанској академији уметности. Од 1998. до 2000. године био је на челу Министарства културе, омладине и спорта. Једанаест година, од 2000. до 2011. године, био је градоначелник Тиране, 2013. године постао је премијер Албаније.