Министри одбране Русије и Србије, Сергеј Шојгу и Александар Вулин, разговарали су данас преко видео линка, а рапорт руском министру поднео је и генерал мајор Михаил Чернишов који командује експертима руске војске у борби са короном у Србији.

„Комбиновани одред дезинфиковао је десет медицинских објеката у три града у Србији – Ваљеву, Београду и Бачкој Тополи. Дезинфикована су 34 објекта, укупне површине 121.500 квадратних метара и шест деоница путева површине 38.500 квадратних метара“, рекао је руски генерал о досадашњем раду тима експерата руске војске.

Тимови лекара и медицинских сестара извршили су санитарно-епидемиолошку процену здравственог система у десет градова у Србији.

„Четири медицинска тима у сменама лече пацијенте у три медицинска центра у Београду и Ваљеву“, истакао је генерал.

Он је прецизирао да је руско особље доброг здравственог стања, да су добро снабдевени, као и да је опрема у добром стању.

Министар одбране Руске Федерације, генерал армије Сергеј Шојгу пожелео је министру Вулину и Србији много успеха у борби против вируса корона и нагласио да ће руски војни експерти дати све од себе како би на најефикаснији начин помогли српском народу у сузбијању епидемије.

Фото: МО РФ