Данас, 10. септембра, руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко је наградио министра одбране Србије Александра Вулина Споменицом директора Федералне службе Руске Федерације. 

„Ово признање није признање само мени. Ово је признање свима онима који су захваљујући спровођењу Војнотехничког споразума могли да кажу да је наше Ратно ваздухопловство спасено од нестајања и пропадања, а да се способности Војске Србије развијају и унапређују“, истакао је министар Вулин. 

Он је навео и речи Врховног команданта Војске Србије председника Александра Вучића:

„Нисмо ми везани са Русијом зато што волимо исте књиге, већ зато што делимо исту будућност“. Министар Вулин се захвалио Русији на сталној бризи о војним односима двеју држва који су достигли историјски максимум. 

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко је истакао да је за њега велика част и задовољство да уручи ову високу награду на 75. годишњицу заједничке Велике Победе над фашизмом. 

„Ова наша манифестација је значајна јер су јутрос председници наших земаља разговарали телефоном и још једном је наглашено и подвучено задовољство развојем билатералне сарадње. Садашњи развој војнотехничке сарадње је такав да не знам да ли је било примера таквог нивоа и интензивног развоја. Важно је и то да билатерална сарадња на војнотехничком пољу представља велики ниво поверења, што је неотуђиво од наших односа братског пријатељства између Русије и Србије“, рекао је руски амбасадор и додао да Србија увек може да рачуна на руску подршку.

Споменице су урученен и официрима Министарства одбране Србије. Церемонији је присуствовао и српски амбасадор у Москви Мирослав Лазански. 

Фото mod.gov.rs