Руска вакцина против корона вируса Спутњик V стигла је у Србију.

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек рекао је да је држава показала велику одговорност према здрављу грађана и испуњено је оно што је обећано.

„На крају смо 2020. године, тешке године где смо водили и водимо борбу против опаког вируса. На крају имамо лепе вести и још један леп и значајан дан за Србију и њене грађане. Мислим да смо једина земља у Европи, а можда и у свету која има две вакцине различитог произвођача и дејства. Фајзерова која се већ употребљава и данас смо добили 2.400 доза Спутњикове вакцине. Оно што је заједничко и битно за обе јесте да су изузетно квалитетне и безбедне. Имамо два јака адута, две вакцине да се много озбиљније супротставимо ковиду и да завршимо причу са епидемијом, да нормално живимо“, рекао је Мирсад Ђерлек.

Што се тиче Спутњика V, за дан-два се очекује дозвола и сертификат за употребу, рекао је Ђерлек. Дозвола ће омогућити да Србија добије знатно веће количине ове вакцине. „Надамо се да у другој половини јануара можемо почети масовнију вакцинацију“, рекао је Ђерлек.