Руска влада је одобрила ратификацију споразума о зони слободне трговине између Евроазијске економске уније (ЕАЕУ) и Србије. 

„Оно што је за многе моћније и утицајније земље само пуст сан, за Србију је већ данас реалност. Са реализацијом овог споразума наша роба ће добити приступ огромном тржишту. То је за нас посебно значајно данас, када су у условима епидемије вируса корона границе затворенеˮ, истакао је министар економије Србије Бранислав Недимовић. 

Како је објавила новинска агенција „Нови данˮ, сада овај документ треба да одобре посланици Државне думе и да га ратификују све чланице Евроазијске економске уније: Јерменија, Белорусија, Казахстан и Киргистан. 

Док је тај процес у току, на снази остају услови ранијег споразума. Према његовим одредбама, Београд може у земље Евроазијске економске уније да извози 2 тоне цигарета, 35 хиљада литара алкохолних пића, 400 тона сира од крављег млека. Осим тога, Србија је ослобођена царина на увоз неограничених количина сира од овчијег и козјег млека и ракије. Робна размена између Србије и пет чланица ЕАЕУ 2018. године је достигла вредност од 3,4 милијарде евра.