Руски и српски стручњаци за радијациону, хемијску и биолошку безбедност заједничким снагама дезинфикују медицинске установе у Београду и Нишу: Руси раде у унутрашњим просторијама док спрске колеге на територији око болница. Тако је процес знатно убрзан и првог дана обрађено је 37 објеката у Београду и Нишу.

„Заједно са колегама из братске Русије дезинфикујемо медицинске установе у Београду. Активно размењујемо искуства са братском руском војском, показујемо како се код нас обављају такви радови, а колеге нам показују своје методе дезинфекције. Веома смо срећни што радимо раме уз раме са руским стручњацима“, рекао је наредник Марко Савић.

Два руска медицинска тима учествовала су у прегледу и лечењу 64 пацијента заражених вирусом корона у болницама у Лесковцу, Зајечару и Ћуприји. Руски лекари су такође оценили и анализирали епидемиолошку ситуацију у Смедереву и дали своје препоруке.

Руске јединице су у Србији до данашњег дана дезинфиковале укупно 130 здања, територију преко 670 хиљада квадратних метара, путеве укупне површине од 365 хиљада квадратних метара и учествовали у лечењу 439 пацијената заражених вирусом корона.