Шеф руског дипломатског представништва у Београду Александар Боцан-Харченко је захвалио председнику Србије Александру Вучићу на поверењу које је изразио руским научницима који су успели да створе вакцину од вируса Ковид-19. 

„Захвални смо председнику Србије Александру Вучићу на добрим речима на рачун наших стручњака“, написао је амбасадор на Твитеру.

 

Александар Боцан-Харченко је истакао да нови препарат може спасити не само српску економију, већ и економију читаве светске заједнице. 

„Поносни смо што је у Русији званично регистрована прва у свету вакцина против нове коронавирусне инфекције. Надамо се да ће ефикасно допринети победи човечанства над Ковид-19. Потврђено је да наша земља има једну од водећих улога у напретку светског здравства“, додао је руски амбасадор. 

После изјаве руског председника Владимира Путина да је створена вакцина од корона вируса, председник Србије Александар Вучић је изјавио да је спреман да први у Србији прими ову вакцину. 

„Први ћу примити ову вакцину када српски стручњаци буду рекли да је добра. Срећан сам што су Руси направили вакцину која се очекивала до новембра“, изјавио је Вучић.