Како је у интервјуу за „Пинк“ рекао главни и одговорни уредник „Информера“ Драган Вучићевић, филм „Владалац” је четири сата чисте мржње.

„То је четири сата највећих мрзитеља који пљују и без икаквих доказа за најстрашније ствари оптужују председника Србије Александра Вучића. Приказују га као најгорег, најнеспособнијег, најпокваренијег. Немате ни једну чињеницу о његовом политичком раду од 2012. године до данас, не признаје му се ни један успех“, рекао је Вучићевић за „Пинк“.

Он је додао да постоје „озбиљне индиције“ да је тај филм финансиран из фондова Европске уније и да би био велики скандал да ЕУ финансира такав филм, „не због теме, него због начина на који је обрађена“.

Методе рада српске опозиције коментарисао је председник Комитета Државне думе за развој цивилног друштва, питања друштвених и верских удружења, члан фракције Комунистичке партије Руске Федерације Сергеј Гаврилов.

„Такве пројекте, тачније, провокације финансирају представници западних фондација који су заинтересовани за рушење актуелних власти обојеним револуцијама“, нагласио је руски политичар.

По његовом мишљењу, овај филм је покушај да се обори суверенитет Србије и да се дискредитује законита власт.

„Влада и парламент Вучића где су представљене различите снаге српског друштва могу бити само пример демократије на Балкану“, говори Сергеј Гаврилов.

Руски политичар је нагласио успехе које је Србија постигла под руководством Вучића.

„Србија брани свој суверенитет, у њој нема русофобије, српска политика је мултивекторска, она се фокусира на Европску унију и велику Евроазију, односно на Русију, Кину, Индију. Александар Вучић демонстрира велику вољу без које Србија неће изађе из кризе, покушава да се договори са главним економским и политичким партнерима. Док опозиција покушава да представи ту вољу и одговорност за земљу као ‘ауторитарну тенденцију’”, објашњава руски парламентарац.

„Непријатељи желе да потопе Србију, да је натерају у НАТО и да одустане од свог суверенитета. То је смртоносна политика за Србију. Српски народ има историјску шансу да изабере препород и просперитет, да поврати своје позиције на међународној сцени и превазиђе економску и социјалну кризу“, сигуран је Сергеј Гаврилов.

Фото: kprf.ru