Чињеница да Вашингтон прети да ће увести санкције Србији због куповине система „Панцир-С1“ говори о томе да Американци схватају да у случају Србије могу наићи на отпор, рекао је за руски лист „Взгљад“ члан Комитета Савета Федерације за одбрану и безбедност Франц Клинцевич. 

„’Панцир-С1′ је комплекс кратког домета који гарантовано обара све циљеве. Американци схватају да ће куповином ‘Панцира’ Србија стећи озбиљне шансе да одбрани своје кључне објекте и копнене снаге“, рекао је руски сенатор. 

„Сем тога, у случају Србије и Америке велику улогу игра историја. То што су Американци урадили са Југославијом и Београдом Срби им никада неће опростити. Одлично се сећају и противваздушног ракетног система С-125 ‘Нева’ којим су Срби оборили ‘невидљиви’ авион Ф-117 код Буђановаца“, додао је Клинцевич. 

„Зато, ако Сједињене Државе из неког разлога желе ескалацију војног сукоба са Србијом, могућности ће им бити ограничене. Због тога су и нервозни, забринути и прете Београду санкцијама због куповине руског ракетног система противваздушне одбране ‘Панцир-С1’“, закључио је Франц Клинцевич. 

Фото: facebook.com/FrantsKlintsevich