Војно медицинско особље из Русије прегледало је и учествовало у лечењу 713 пацијената у Србији, инфицираних новим вирусом корона, саопштило је Министарство одбране РФ.

Како се наводи руски инфектолози и вирусолози трећи пут посетили су Градску болницу у Чачку где је збринуто 13 пацијената и у разговору са српским колегама размотрили начин њиховог лечења.

Три тима лекара и сестара учествовали су у прегледу и лечењу 49 пацијената у болницама у Ћуприји и Нишу. Поред тога руски војни лекари „проценили су и анализирали епидемиолошку ситуацију“, и препоручили противепидемиолошке мере у медицинским установама у Кикинди, Сомбору и Алексинцу.

Из Министарства одбране Русије речено је да су руско-српске јединице радиолошке, хемијске и биолошке заштите наставиле заједничке активности у спровођењу дезинфекције. Током 24 сата дезинфиковано је 13 установа у Београду, Ћуприји и Нишу.

Руски одред који ради у Србији спровео је комплекс дезинфекционих мера на 127 локација у 26 градова. Третирано је преко 260 зграда и грађевина укупне површине преко 1,2 милиона квадратних метара, као и преко 430 хиљада квадратних метара асфалтираних путева.

Фото: Министарство одбране РФ