Руски војни лекари дали су процену епидемиолошке ситуације у два медицинска центра у Београду која су српске власти намениле за пријем пацијената инфицираних корона вирусом: Војномедицински центар Карабурма и Клинички центар Бежанијска Коса, саопштила је прес-служба Министарства одбране Русије, преноси Russia Beyond.

Руски и српски стручњаци одржали су консултације о методама пружања помоћи оболелима од корона вируса, саставили препоруке за поделу простора у болницама према зонском принципу, у складу са којима се медицинске установе деле на две зоне: „црвену” — са високим нивоом ризика од заразе и „зелену” — намењену медицинском и помоћном особљу.   

Руске бригаде лекара и медицинских сестара наставиле су пријем пацијената у медицинским установама у Београду и Ћуприји. Стручњаци Радијационо-хемијско-биолошке заштите спроводе дезинфекцију објеката и територија Војномедицинске академије Војске Србије у Београду. Првостепени задатак је дезинфекција дијагностичког центра формираног на бази војне медицинске установе, у којем се спроводи дијагностика пацијената и њихово даље усмеравање на лечење у медицинске установе у Београду.