Стручњаци јединица за радиолошку, хемијску и биолошку заштиту извршили су дезинфекцију Војномедицинске академије у Београду, саопштило је Министарство одбране РФ. Санитарно-хигијенском процедуром су обрађене специјализоване просторије и болничке собе, као и возила хитне помоћи.

„У условима борбе српских власти против инфекције корона вирусом донета је одлука да се у ову медицинску установу шаљу болесници који немају Covid-19, и зато је дезинфекција те болнице била приоритет“, наводи се у саопштењу руског министарства.

Друге две екипе стручњака за радиолошку, хемијску и биолошку заштиту извршиле су дезинфекцију најважнијих београдских клиника на Дедињу и Звездари, где се у изолацији лече пацијенти који су заражени корона вирусом. Током дана је обрађено преко 157.000 квадратних метара просторија и 31.300 квадратних метара територије око тих болница.

Руске екипе лекара и медицинских техничара настављају са пријемом пацијената у болницама у Београду, Ваљеву, Крагујевцу, Чачку и Ћуприји. У првих неколико дана је прегледано око 100 пацијената.