Добри односи између Руске Федерације и Црне Горе ће бити обновљени, а пролазне личности које у Црној Гори воде русофобску политику ће отићи, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров, преноси агенција РИА Новости. 

„Сви моји црногорски пријатељи с одушевљењем говоре о нашем духовном сродству, духовној блискости. И, наравно, кад вас неко издаје, и то није издаја конретног човека, већ издаја народа који је увек био са вама, то је тужно. Али сигуран сам да ће осећања из стихова Висоцког која дели већина, највећи део Црногораца на крају превладати, а пролазне личности ће отићи“, рекао је Лавров током видео линка са студентима Московског државног института за међународне односе. 

Он је цитирао стихове Владимир Висоцког из песме „Водом напуњене шаке“ исклесане на споменику руског песника у Подгорици: „Ја жалим у животу овом што немам коријена два, што другом домовином мојом не зовем Црну Гору ја.“

Подсећамо да председник Црне Горе Мило Ђукановић редовно изјављује да сматра Русију организатором „неуспелог државног удара 2016. године“, као и масовних протеста грађана који се не слажу са усвајањем закона о слободи вероисповести, а који је донет да би држава одузела Српској православној цркви њену имовину. 

Фото: МСП РФ