Ана Гроздановић, „барбика“ из Социјалистичке партије Србије, и даље очекује планирану посету руског председника Владимира Путина, али затим и одложену због епидемиолошке ситуације у свету.

Ана је прва српска политичарка која је честитала рођендан руском лидеру, а раније је у интервјуу за портал „Балканист“ признала да сматра да је Путин главни политичар данашњице. 

Ових дана посетила је манастир Светог Романа и гроб руског пуковника Николаја Рајевског, те је замолила свеца да јој испуни жељу. 

„Налазим се у манастиру Светог Романа крај Крушевца. Овде је сахрањен руски херој Николај Рајевски који је оставио своје срце у братској Србији, борећи се против Турака“, каже Ана Гроздановић. „Свети Роман испуњава жеље. Помолићу се и замолити да председник Путин што пре дође у Србију и да се с њим упознам“, каже Ана. 

Најлепша социјалисткиња Србије је раније испричала руским читаоцима портала „Балканист“ о концентрационом логору „Црвени крст“ код Ниша, где је током Другог светског рата страдао брат њене прабаке. 

Фото: instagram @anagrozdanovicc