Начелница Центра за неуроонкологију Неурохируршке клинике Клиничког центра Србије се захвалила руским војним стручњацима за радијациону, хемијску и биолошку заштиту који су још једном дезинфиковали веома важан за Србију медицински објекат.
 
„Нисмо престали са радом, морамо да радимо са пацијентима оболелим од рака све време пандемије. Помоћ руске војске је веома велика. Без њих, без њиховог рада, ситуација у вези корона вируса у нашој клиници би била много гора“, рекла је начелница центра професор др Даница Грујичић.
 
Центар за неуроонкологију у Београду обично прима преко 2000 пацијената дневно, а око 700 прође кроз зрачење у осам лабораторија. Због ширења инфекције смањен је број примљених пацијената да би се смањили контакти између људи, али центар не може да престане да ради, јер од тога зависе многи животи. Због великог значаја ове здравствене установе руски војни хемичари је већ други пут дезинфикују.
 
Руски РХБЗ тимови су већ дезинфиковали 154 објекта у 30 српских градова, а војни лекари су учествовали у прегледима и лечењу преко 785 пацијената заражених корона вирусом у Србији.

Фото: RAS Srbija