Проналазак руске вакцине је од историјског значаја за човечанство, оценио је српски министар за рад, запошљавање и социјална питања Зоран Ђорђевић, преноси ТАСС. 

„Лично сам се обрадовао када сам чуо вест да је регистрована вакцина у Русији. То је важна вест за човечанство и за Србију, јер је председник Вучић обећао да ће Србија међу првима добити вакцину. Проналазак руске вакцине је од историјског значаја за човечанство. Надам се да ће наши стручњаци ускоро моћи да је оцене и да ће после свих провера и тестова бити доступна нашим грађанима“, рекао је Ђорђевић. 

Министар је говорио о напретку руске медицине током последње деценије. 

„Пре 20-30 година нисмо могли да замислимо да ће Русија бити прва у свету у медицини, али данас је Русија прва не само у медицини, већ и у еконимији иде раме уз раме са најразвијеним државам. Мислим да се то пре свега догодило захваљујући председнику Владимиру Путину који има свој став, доноси смеле одлуке пре свега у интересу свог народа, а затим и човечанства“, рекао је српски политичар. 

Раније је председник Србије Александар Вучић изјавио да ће он први у Србији примити руску вакцину. Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко се захвалио српском председнику на указаном поверењу.

Фото: tanjug