Данас, 23. јуна, председник Србије Александар Вучић је разговарао са лидером Русије Владимиром Путином „тет а тет“. 

О утисцима разговора Александар Вучић је овако написао на инстаграму:

„Веома ми је било важно да чујем ставове и анализе председника Путина. Имали смо срдачан и добар састанак. Разговарали смо о свим кључним питањима, о ситуацији на Косову и Метохији, региону, односима у свету“, написао је српски лидер. 

https://www.instagram.com/p/CByDxtyBfWN/?igshid=1kufdpl9enar1

По речима Вучића, Владимир Путин је потврдио да ће посетити Србију у октобру на годишњицу ослобођења Београда од немачких окупатора. 

„Захвалан сам на топлом гостопримству, веома ме радује даље унапређење односа наше две земље“, написао је председник Србије после сусрета са Владимиром Путином. 

Вучић је такође рекао да је разговарао са руским колегом о свим идејама и начинима решавања косовског проблема. Путин је истакао да Русија поштује став Србије и честитао српском лидеру победу на парламентарним изборима, те рекао да Москва и Београд имају прагматичне односе, али истовремено то су веома добри савезнички односи. 

https://www.instagram.com/p/CByN-ACBdRE/?igshid=1wtm1bljxtcq4

Подсећамо да ће сутра 24. јуна Александар Вучић присуствовати војној паради на Црвеном тргу у част 75. годишњице Велике Победе, а тргом ће марширати и 75 српских гардиста.