Председник Србије Александар Вучић је одговорио на питање о могућој посети руског председника Владимира Путина Београду. Вучић је приметио да су разговори о томе да се односи Београда и Москве кваре обавезан део кампање против њега коју води опозиција.

„Говоре да су Руси љути на Србију или на мене. Ја се на то насмејем. Што се тиче председника Путина, он једва чека да дође у Србију, али то није могуће због короне и великог броја оболелих и мртвих. Знате, када има 15.000 оболелих и 300 мртвих, нисам видео да је ишао било где. Ми и даље чекамо његов одговор да видимо кад долази у нашу земљу“, рекао је Вучић. 

Он је рекао да се завршетак радова у Храму Светог Саве одлаже на двадесетак дана. И такође најавио посету Лаврова Београду.  

„Што се тиче министра Лаврова, мораћу да вас разочарам. Господин Лавров ће, како ствари стоје, свакако доћи у Београд“, рекао је Вучић и додао да је поносан на чињеницу што је ова власт у Србији за три године уложила у храм више новца него све остале последњих 107 година. 

„Србија има одличне односе са Русијом“, закључио је Вучић. 

Фото: Tanjug