У Русију годишње долази око 50 хиљада српских туриста а међу њима је све више младенаца, изјавила је за РТС заменица министра културе Русије Олга Јарилова, која је данас допутовала у Београд на отварање V међународног туристичког форума.

Српски туристи путују по целој Русији, чак до Далеког истока, додала је она. 

„Постоји још једна тенденција. Српски туристи су све млађи и више је младенаца који у Русију долазе на медени месец“, додала је Олга Јарилова. 

Па и Руси, по њеним речима, све чешће бирају Србију као туристичку дестинацију, допадају им се њене бање и одмаралишта. 

„И ја  волим скијалишта у Србији. Привлачи нас гостопримство српског народа, љубазност и отвореност са којима нас дочекују “, признала је Јарилова и напоменула да годишње у Србију дође око 120 хиљада руских туриста.

На међународном туристичком форуму Русија учествује пету годину заредом. Ове године представиће републике Крим, Коми, Бурјатију и Тјумењску, Калушку, Рјазањску, Тверску и Туљску област. Акценат ће бити стављен на традиционалне занате народа Русије, а главни део руског штанда биће посвећен 75. годишњици Велике победе. Очекује се да ће током форума, који траје до 23. фебруара, Република Бурјатија потписати споразум о сарадњи са Сремским Карловцима. 

Фото: sputnik.rs