Синоћ се у црногорским медијима појавила непотврђена информација да је компанија „Аерофлот“ наводно отказала све летове за Тиват без обзира на то што је Црна Гора недавно отворила границе за Русе. Ова „чињеница“, по мишљењу локалних издања, дотући ће црногорски туризам.

Ипак, у званичном представништву „Аерофлота“ у Београду ову информацију су демантовали. 

Представник руског авио-превозника на Балкану Владислав Мордвинов је у ексклузивној изјави за портал „Балканист“ рекао да летова у Београд и Тиват неће бити до 21. августа, јер за то још не постоји дозвола руских власти. 

„’Аерофлот’ ће почети са летовима чим добије ту дозволу. О летовима у зимском периоду (од новембра) не могу ништа да кажем, јер план још не постоји. Али на данашњи дан планирамо да почнемо са летовима чим добијемо дозволу“, рекао је Владислав Мордвинов. 

Подсећамо да је Црна Гора 4. августа отворила границе за руске туристе. Уједно земља је и даље затворена за држављане Србије од којих Црногорци највише зараде током лета. Одлука је оцењена као политичка. „Последњи ексер у сандук црногорског туризма закуцали си Руси“, пишу српски медији као одговор на то да је „Аерофлот“ наводно отказао све летове у Црну Гору до краја године.