Марица Булатовић, прес-секретар удружене опозиционе коалиције „За будућност Црне Горе!“ која се бори за победу на парламентарним изборима, испричала је за портал „Балканист“ како и у којим условима протиче данашње гласање.

„Мој покојни отац би био поносан на то што ћу сада рећи. Народ Црне Горе је савладао свој страх у ком живи последњих тридесет година. Он се једногласно успротивио нападу на најсветије – на то, што одређује наше биће, веру и истину. Сви они које сте последњих девет месеци виђали на литијама и молебанима против закона о слободи вероисповести, а који је усвојила партија Мила Ђукановића у циљу одузимања наших светиња, сви ти људи су данас сатима стајали на врућини да би гласали и одбранили свој став. Мислим да ћемо већ пре пет сати поподне знати да смо победили“, убеђена је Марица Булатовић.

Политичарка је лично учествовала у свим православним шетњама за заштиту старих светиња Српске православне цркве које се налазе у Црној Гори.

„Нигде на свету нико ништа слично није видео. Нигде на свету власт није хапсила свештенство, није затварала парохијане само зато што мисле другачије од председника Црне Горе. Моји пријатељи су били ухапшени после молебана, моји родитељи се плаше за мој живот зато што ја често заступам страну истине а не власти. Мило Ђукановић је урадио страшне ствари: окренуо је сународнике једне против других, срца својих сарадника прожео је мржњом према онима који не деле њихове ставове. Али чак и да ми прислоне пиштољ на чело неће ме зауставити у борби за праведност. Мило Ђукановић зна да је изгубио“, изјавила је Марица Булатовић. 

Подсетимо, на парламентарним изборима у Црној Гори води се жестока борба између Демократске партије социјалиста црногорског председника Мила Ђукановића и опозиционе коалиције „За будућност Црне Горе!“ која намерава да у случају победе повуче закон о слободи вероисповести који је изазвао масовне народне протесте јер фактички даје држави право да располаже имовином црногорских епархија Српске православне цркве.

Према подацима Центра за истраживање демократских процеса, у 13 часова излазност је била 54,1%. У току гласања забележене су многобројне неправилности: фотографисање попуњених листића, објављивање личних података гласача, сметње у раду електронских уређаја, као и занемаривање мера епидемиолошке заштите.