Без обзира на интервенцију руских дипломата у Црној Гори и подршку сународника у тој земљи није им дозвољен улазак.

Црногорски граничари нису дозволили једној петочланој руској породици са двоје мале деце да после 24-часовног чекања на граници, уђе на територију ове земље. Ово је изјавила оштећена руска грађанка Олга Комарова за новинску агенцију Тасс.

Упркос интервенцији руских дипломатских представника на служби у Црној Гори и подршци сународника у тој земљи Русима није дозвољен улазак.

Црногорци нам нису дозволили да уђемо у земљу, потписали смо папире, нисмо имали снаге да се с њима боримо. Стојимо на српској граници, изгледа да ћемо тамо остати до ујутру, има много возила, рекла је Комарова.

Петочлана породица из Русије са двоје деце, од четири и шест година, остала је блокирана због мера које су у борби против вируса корона увеле Србија и Црна Гора у неутралној зони, између граничних прелаза двеју земаља. Новинска агенција Тасс пренела је речи Олге Комарове да је њена породица путовала из Русије у Црну гору колима, да су кренули 14 марта када није било наговештаја новонастале ситуације, да су српску границу прешли 15. марта на прелазу Бродарево и дошли до граничног прелаза Добраково, када су сазнали да је граница са Црном Гором затворена. Руска породица провела је око 24 сата у неутралној зони у аутомобилу. Граничари су се према њима грубо опходили, како су навели, и захтевали да потпишу папир којим им се забрањује улазак у Црну Гору. Руски грађани, иначе, имају некретнину у Црној Гори, међутим истекао им је рок важења боравишне дозволе, која се издаје на основу купљене некретнине.