Милутин Ђукановић, шеф посланичког клуба црногорског опозиционог блока „Демократски фронт“, у изјави за портал „Балканист“ поделио је своје утиске о томе, како тече гласање на изборима за Народну скупштину Црне Горе.

„Не бих желео да говорим о кршењима: то се може негативно одразити на расположење бирача који су данас већ показали невероватну одлучност да промене ситуацију. Наша коалиција ‘За будућност Црне Горе!’ је прохришћанска и проправославна, и ми очекујемо убедљиву победу вечерас. Православни бирачи данас показују велику одговорност, за разлику од Бошњака и Албанаца, и то нам даје снагу и веру у победу“, истакао је Милутин Ђукановић.

Он се уз претходно ипак осврнуо на покушаје владајуће партије да „провуче“ на бирачка места „намештене“ бираче.

„Ми знамо да Мило Ђукановић има намеру да доведе лажне гласаче из Албаније и сад размишљамо о томе, како да то предупредимо. Осим тога, ми желимо да се захвалимо херцеговачким Србима који су данас блокирали границу својим аутомобилима да се не дозволи извоз „фантомских“ гласача из Требињa“, рекао је опозиционар.

Милутин Ђукановић је истакао да ће прво што ће коалиција урадити у случају победе на изборима бити повлачење скандалозног закона о цркви који омогућује држави да одузме имовину црногорских епархија Српске православне цркве.

„Ми рачунамо на победу. Прво што ћемо урадити када постанемо владајућа већина у парламенту биће повлачење закона о слободи вероисповести који је усвојила Ђукановићева партија како би могла да располаже нашим православним светињама“, указао је он.

Подсетимо, данас црногорски грађани бирају ко ће од 11 учесника изборног процеса ући у парламент новог сазива. Главна борба води се између опозиционе коалиције „За будућност Црне Горе!“, чији је члан покрет „Демократски фронт“, и владајуће Демократске партије социјалиста лидера земље Мила Ђукановића.