Црногорски опозиционар Владислав Дајковић је снимио видео посвећен туристичкој сезони у Црној Гори, који има већ 35 хиљада прегледа на друштвеним мрежама и преко пет хиљада на Јутјубу.

Дајковић је посетио неколико плажа, популарних туристичких пешачких зона и других места за одмор и испричао на ироничан начин каква је туристичка ситуација у земљи. 

„Ево, стигао сам на плажу мало да се освежим и, право да вам кажем, не знам ђе да ставим пешкир“, каже Дајковић на празној сутоморској плажи.

„Да сам знао да ће оволика гужва бити на шеталишту у Бару, верујте ми да не бих долазио. Све је пуно туриста“, каже политичар на празном шеталишту. 

„Ево, возимо се ка Будви, гужве на друмовима су незапамћене. То је толики прилив туриста да ја речи немам“, каже Дајковић на празном друму. 

Он је показао и празне улице и кафиће у Котору. 

„Пуни су кафићи. Празни столови су заправо знак да су они резервисани и да туристи тек треба да дођу. А кад ће? Не зна се“, говори Дајковић. 

„Људи, доста је било шале и зезања. Све сте видели својим очима. Сезона у Црној Гори је доживјела већ сада крах због одлука једног безумног човјека који је 30 година на власти. Граница са Србијом је и даље затворена, иако је отворена граница према Хрватској, према Албанији и према лажној држави Косово. Дакле, сви они могу да дођу у Црну Гору осим наше браће, пријатеља, кумова, познаника из братске земље Србије. То значи да је десетине хиљада људи на приморју остало без свог хлеба. Људи који живе за сезону не могу да раде зато што нема туриста. Ја овом приликом позивам нашу безумну власт да укину ту срамну одлуку о забрани уласка српских држављана у Црну Гору и да пруже шансу овом народу на приморју да преживи“, изјавио је Владислав Дајковић. 

Дајковић је познат је у Црној Гори као критичар власти Мила Ђукановића. Овог пролећа ухапшен је због учешћа у литији против закона о слободи вероисповести који прети одузимањем имовине Српске православне цркве.

Подсетимо, раније су црногорске власти прогласиле земљу слободном од коронавируса и отвориле су границе са свим суседним земљама, изузев границе са Србијом. У Србији је овај потез оцењен као политички.

Фото: EPA