Хрватско издање Advance пише да се позиције Русије у свету могу коренито променити након пандемије корона вируса и као пример наводи руску помоћ Италији која највише испашта од те болести. 

У чланку стоји да је руска влада, захваљујући мерама предузетим у право време, успела да задржи ширење корона вируса и зато је у могућност да помогне другим земљама, нарочито Италији. Последњих дана у ову земљу је 15 руских авиона допремило медицинску помоћ у борби против инфекције, а стигли су и стручњаци вирусолози са респираторима и заштитним оделима. 

„Европљани сада пролазе кроз праву ноћну мору, суочавају се са невиђеном ситуацијом. И свако ко може макар мало да ублажи ову ноћну мору и ужас пред непознатим заузеће достојно место у свету сутрашњице“, сигуран је аутор чланка. 

Хрватско издање истиче да помоћ европским земљама пружају не само Русија, већ и Кина и Куба.

„Ништа што се догађа ових дана неће бити заборављено. Италија ће се сећати ко је помогао и ко је у потпуности заборавио да постоји свет ван његових националних граница.“ Истовремено, аутор спомиње да би Италија, након онога што се догодило, могла подржати идеју укидања антируских санкција од стране Европске уније.