Now Reading
Хрватски „Адванс“: Нико више на Западу неће моћи да каже да су Русија, Куба и Кина „непријатељи“

Хрватски „Адванс“: Нико више на Западу неће моћи да каже да су Русија, Куба и Кина „непријатељи“

Балканист

Хрватско издање Advance пише да се позиције Русије у свету могу коренито променити након пандемије корона вируса и као пример наводи руску помоћ Италији која највише испашта од те болести. 

У чланку стоји да је руска влада, захваљујући мерама предузетим у право време, успела да задржи ширење корона вируса и зато је у могућност да помогне другим земљама, нарочито Италији. Последњих дана у ову земљу је 15 руских авиона допремило медицинску помоћ у борби против инфекције, а стигли су и стручњаци вирусолози са респираторима и заштитним оделима. 

„Европљани сада пролазе кроз праву ноћну мору, суочавају се са невиђеном ситуацијом. И свако ко може макар мало да ублажи ову ноћну мору и ужас пред непознатим заузеће достојно место у свету сутрашњице“, сигуран је аутор чланка. 

Хрватско издање истиче да помоћ европским земљама пружају не само Русија, већ и Кина и Куба.

„Ништа што се догађа ових дана неће бити заборављено. Италија ће се сећати ко је помогао и ко је у потпуности заборавио да постоји свет ван његових националних граница.“ Истовремено, аутор спомиње да би Италија, након онога што се догодило, могла подржати идеју укидања антируских санкција од стране Европске уније.

Scroll To Top