Цури уље, састанка са Путином неће бити

Хрватски председник Зоран Милановић је принуђен да откаже посету Русији због квара државног авиона, преносе хрватски медији. Авион се не може брзо поправити, а комерцијалних летова за Русију због корона вируса тренутно нема. 

То је данас потврдио Милановићев портпарол Никола Јелић. „Председник Милановић отказао је свој одлазак у Москву због квара на државном зракоплову који није могуће поправити до планираног путовања“, рекао је Јелић. 

Милановић борави у службеној посети Црној Гори, а одмах по завршетку требао је отпутовати у Москву на војну параду поводом Дана победе која ће се одржати 24. јуна. На маргинама је био планиран и билатерални састанак Милановића са руским председником Владимиром Путином.

Хрватски новинари су објавили да је од Дирекције за коришћење службених авиона добијена потврда да је авион Милановића због квара на мотору приземљен. Наиме 13. јуна хитним медицинским превозом требао је превести пацијента из Дубровника у Загреб. Приликом слетања примећено је да из десног мотора цури уље.