Министар одбране Црне горе Предраг Бошковић је потписао Меморандум о сарадњи у односу на људска права LGBTIQ особа са председником Управног одбора Kvir Montenegro, Данијелом Калезићем, директорком програма за директну асистенцију NVO Juventas Јеленом Чолаковић и са Јованом Улићевићем, извршним директором Асоцијације Спектра. 

Ова сарадња подразумева организовање едукација за старешине Војске Црне Горе у циљу подизања нивоа знања и информисаности о људским правима LGBTIQ особа, као и о потреби сензибилног приступа у раду са њима. 

Бошковић је рекао да је Министарство одбране, а пре свега Влада Црне Горе, посвећена демократском развоју, који значи и примену међународних стандарда људских права и слобода. 

Он је такође казао да је неопходно да сви дају свој допринос како би се у том смислу отклонила дискриминација и смањила хомофобија у друштву. 

„Министарство одбране, односно Војска Црне Горе увек је била доследна европским принципима“, истакао је министар и поручио како се нада да ће тако бити и убудуће. 

Подсећамо да је 2. јула парламент Црне Горе донео закон од једнополним браковима, чиме је изједначио права представника сексуалних мањима са хетеросексуалним паровима у свему, изузев могућности усвајања деце.