Демократска партија социјалиста председника Црне Горе Мила Ђукановића припрема акцију током које ће хиљаде Рома из других европских држава пребацити бродовима у Бар и Драч на један дан како би се осигурала победа владајуће странке на парламентарним изборима 30. августа. То је изјавио један од лидера црногорске опозиције, Небојша Медојевић.

„Ми знамо њихова пуна имена. Знамо преко којих агенција су купљене карте, знамо све о логистици тог пројекта. Роми који треба да дођу да гласају нису из Црне Горе. Сумњамо да се ради о озбиљном организованом криминалу трговине људима”, казао је Медојевић који наступа на изборима у саставу опозиционе коалиције „За будућност Црне Горе“

Он такође каже да менаџмент Клиничког центра процењује политичку припадност оболелих од корона вируса који су хоспитализовани, те преноси те податке Демократској партији социјалиста, чиме је Клинички центар прекршио више међународних конвенција, Устав, и направио више кривичних дела.

„Ми смо обавјестили амбасаде Велике Британије, САД-а и Европску унију о злоупотреби података о болеснима од Клиничког центра и њиховом достављању централи ДПС-а,  а сјутра ћемо их обавијестити о намјери ДПС-а да покушају да убаце у Црну Гору више хиљада Рома“, каже Медојевић. 

Фото: tvmost.info