Продуцент скандалозне рок групе Pussy Riot, Александар Чепарухин, и „галериста“ и стручњак за политичке технологије Марат Гељман, организовали су акције емиграната у Херцег Новом и испред руске амбасаде у Подгорици у знак подршке ухапшеном у Москви вођи опозиције Алексеју Наваљном.

Продуцент групе Pussy Riot, која се у православној Црној Гори сматра „сатанистичком“, Александар Чепарухин састао се са шефом полиције Херцег Новог, који му је дозволио да организује скуп од највише 20 људи. У акцији је учествовало неколико грађана Русије, Украјине и Белорусије који живе у Црној Гори.

Занимљиво је да је полиција Црне Горе у периоду борбе против епидемије коронаривуса приводила грађане због традиционалног пливања за крст часни, а странцима дозвољава окупљање.

Према незваничним подацима, иза ових акција подршке Наваљном крије се Марат Гељман, „галериста“ и стручњак за политичке технологије, који живи у Црној Гори. Пре пет година преселио се у Будву и окупио око себе емигранте руског говорног подручја који критикују руског председника Владимира Путина.