Нова црногорска влада неће ревидирати одлуку претходника да се придружи антируским санкцијама, јер земља жели да се придружи ЕУ. Ово је изјавио министар спољних послова Ђорђе Радуловић.

„Црна Гора формално, правно и технички, може одмах да укине санкције Русији, али ако жели у ЕУ мора да поштује њена правила. Нисмо непријатељи Русије и рекао сам руском амбасадору да санкције остају на снази, али залагаћемо се за сарадњу у свим областима које не крше наше европске стратешке приоритете“, рекао је црногорски министар.

Радуловић сматра да црногорске санкције против Москве више вређају осећања појединих суграђана него саме Русије. Како каже, он у потпуности разуме ове људе, али „они такође морају да схвате да увођењем санкција Црна Гора не објављује рат Русији“.

Изјава министра спољних послова Црне Горе изазвала је огорчење лидера блока Демократски фронт Милана Кнежевића. 

„Случајни министар Радуловић који је 30.08. гласао за ДПС (коју предводи Мило Ђукановић) трећи пут признаде Косово, продужи санкције Русији и објасни да је то у интересу Србије и Русије. Јесмо ли за ово гласали“, пита се Милан Кнежевић. 

Током изборне кампање уочи парламентарних избора 2020. године, Демократски фронт се придружио коалицији За будућност Црне Горе. Уједињењем опозиционих снага Демократска партија социјалиста је изгубила већину у парламенту и право да формира владу. 

Ђорђе Радуловић је раније био директор Дирекције за европску суседску политику у Министарству спољних послова Црне Горе.