Црна Гора ће успоставити добре односе са свим земљама света, укључујући, наравно, и Русију, изјавио је лидер коалиције „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић.

Подсећамо да ће ова политичка снага са још две друге опозиционе коалиције формирати нови министарски кабинет.

„Наши су односи увек били такви, још пре 30 година ми смо доживљавали Русе као најближе људе. Садашње стање је апсурдно. Замислите, ви сте мала земља, а уводите санкције тако великој земљи као Русија. Такве одлуке се не доносе у интересу грађана, већ су нам наметнуте из других сфера“, каже црногорски политичар.

Здравко Кривокапић додаје да три опозицоне коалиције које су победиле на парламентарним изборима раде на новом споразуму према којем ће бити укинут скандалозни Закон о слободи вероисповести.

„На првом месту ће бити укидање Закона о слободи вероисповести. На крају крајева, управо је тај дискриминаторски закон натерао народ на борбу и запалио ватру истине која је победила на изборима 30. августа“, каже Кривокапић.

Подсећамо да су грађани Црне Горе због овог закона протестовали више од осам месеци, а литије одржаване широм земље су окупљале стотине хиљада људи.