У Башкој Води је синоћ претучен 30-годишњи Србин Саша Вукојевић, држављанин Аустрије, највероватније због тетоважа крста и грба Црвене звезде које је имао на телу. Саша је нападнут док је носио храну породици на плажу.

„На пола пута ме неко ударио у потиљак. Како сам падао, тако сам добио ногом у лице. Кад сам пао, ударали су са свих страна, ја сам ставио руке на лице да се заштитим и скупио се. Након тога су побегли. Ја сам видео само једног, имао је црну мајицу и шорц. У полицији су ми рекли да су била тројица, јер су их толико видели на надзорним камерама суседне мењачнице која је све снимила”, рекао је Саша. 

Он је дошао у Башку Воду на одмор са женом и две ћерке. Супруга га је нашла крвавог на месту напада. Вукојевић је на уснама добио осам шавова, има три расклимана зуба и модрице по целом телу, а како додаје, у полицији су му рекли да он није први случај.

Вукојевићи су сигурни да су разлог за напад Сашине тетоваже. На нози има велики православни крст, грб Црвене звезде на рамену и своје име на ћирилици. 

„Свему је наводно повод неки снимак који се дели по друштвеним мрежама на којем неко с обележјима Црвене звезде мокри по споменику погинулим бранитељима у Херцег Босни, па онда ти хулигани нападају све који имају такве симболе. Ја не знам који би био други разлог“, прича Саша. 

 „У полицији су ми рекли да ово није први случај. У овим крајевима нападају навијаче Црвене звезде. Исто су ми потврдили и у болници. У град нисмо ни излазили, све време смо на плажи. Добро је да деца нису то видела, млађа ћерка има само три године“, рекао је Саша. 

Његова супруга је иначе Хрватица Мануела Вукојевић каже да се боји да ће полиција квалификовати случај као ремећење јавног реда и мира, а не злочин на националној основи. Полиција наставља да тражи нападаче, а Вукојевићи су прекинули одмор и вратили се у Аустрију. 

Фото: jutarnji.hr