Београдска полиција ухапсила је А.Р. (22), док је против једног малолетника поднела кривичну пријаву због скрнављења Споменика вечној ватри у Рузвелтовој улици у Београду.

Ноћу између 29. и 30. децембра А.Р. и седамнаестогодишњи малолетник просули су цемент на спомен-обележје и преко њега ставили канту са натписом „Ослободиоци – не, никад“. Осумњичени су и раније оштетили споменике на Калемегдану, тако што су их ишарали графитима са порукама мржње и нетрпељивости.

Двадесетдвогодишњем А.Р. је одређено задржавање, након чега ће бити приведен Првом основном јавном тужилаштву у Београду, због сумње да је извршио кривично дело подстрекивање на извршење кривичног дела уништење и оштећење туђе ствари, док ће против малолетника бити поднета пријава за кривична дела уништење и оштећење туђе ствари и изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости.

„Радећи за празнике, припадници МУП-а разрешили су и привели особе које су оскрнавиле Споменик вечној ватри у Београду. Образ наше престонице је поново светао. Поражен сам истином да су починиоци тако млади људи и сви морамо да се запитамо шта треба да урадимо да фашистичко зло не отрује више ни једну младу душу“, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.