Парохијани цркве у Сплиту напали су новинарку која је дошла да сними васкршњу службу, организовану упркос забрани масовних окупљања током епидемије вируса корона. Инцидент се догодио јуче, 12. априла, у католичкој цркви св. Леополда Мандића на Сиробуји. Службу је водио свештеник Јосип Делаш.

Према речима дописнице „Далматинског портала“ Живане Шушак Живковић, она је ушла у храм да би проверила колико је унутра људи и на којој су удаљености. Један од парохијана је видео да новинарка снима на телефону и изгурао је из цркве, разбио јој телефон и прикљештио вратима руку. 

Шеф Националног штаба цивилне заштите и министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић осудио је напад на новинарку и рекао да полиција није знала за службу у цркви, јер су сви масовни догађаји забрањени због епидемије корона вируса. 

„Оштро осуђујем напад на новинара. Напали су је у цркви на највећи хришћански празник само зато што је покушала да обавља свој посао“, рекао је Божиновић. У току је истрага овог инцидента, два лица су приведена.