„Подгорица је спремна да ради на нормализацији и јачању билатералних односа са Руском Федерацијом како би превазишла тренутно стање и у складу са дугогодишњом традицијом пријатељских веза“, — таква изјава је стигла из администрације председника Црне Горе Мила Ђукановића након састанка са новоименованим амбасадором у Русији Милорадом Шћепановићем, преноси руска новинска агенција РИА „Новый День“.

Подсећамо да ће се 30. августа у Црној Гори одржати парламентарни ибори на којима учествује и владајућа Демократска партија социјалиста Мила Ђукановића. 

Истичемо да је раније црногорски лидер рекао да Русија, уз помоћ црногорских епархија Српске православне цркве, наводно покушава да обори његову владу. Тако је Ђукановић покушао да оптужи Русију за кризу која је избила у земљи након усвајања скандалозног Закона о слободи вероисповести, који легализује одузимање имовине Српске православне цркве у Црној Гори у корист државе, што је дубоко узнемирило православно становништво земље, које већ више од пола године излази на протестне скупове. 

Фото: kurir.rs