Уочи једног од највећих хришћанских празника председник Србије Александар Вучић честитао је Божић председнику Русије Владимиру Путину и свим православним хришћанима у Русији, уз искрене жеље да га проведу у добром здрављу, миру и благостању.

„Нека овај најрадоснији празник помирења, слоге и породичне хармоније у сва срца унесе љубав и добру вољу, а у домове срећу и сваки напредак. Година иза нас била је тешка, али је показала да, у временима бременитим изазовима, уз разумевање, солидарност и љубав према ближњем, можемо да одолимо искушењима. Радује ме што су Србија и Русија, и у ово доба неизвесности, показале блискост и чврсто пријатељство“, стоји у писму председника Србије.

Александар Вучић се захвалио Путину и на помоћи коју Русија стално пружа Србији, штитећи њене националне интересе.

„Користим и ову прилику да Вам захвалим на активној подршци коју Русија пружа Србији у одбрани интереса српског народа и Српске православне цркве на Косову и Метохији. Посебну захвалност Вам изражавам на личном залагању да се заврше радови на мозаику у Храму светог Саве и топлој поруци коју сте упутили“, наводи се, између осталог, у писму које је председник Вучић упутио Путину.

Писмо са божићним честиткама председник Вучић упутио је и патријарху Москве и све Русије Кирилу, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије.