Црногорски лист „Побједа“ у свом јучерашњем чланку је заправо изједначио фашисте и антифашисте. Или их можда није изједначио, већ побркао?

Чланак под насловом „Тишином и достојанством рекли гласно ‘не’ антифашизму“ говори о томе како су чланови подгоричког Савеза удружења бораца НОР-а и антифашиста тихо и мирно, без звецкања сабљама и парола „можемо поновити“, прославили 9. мај. Акција црногорских чланова СУБНОР-а се пореди са војном парадом у Москви и Бесмртним пуком који се ове године одржао и у Црној Гори.
Али аутори чланка и уредник листа толико дуго раде у атмосфери лажи и клевете против патриотских снага у Црној Гори да су фашисте једноставно побркали са антифашистима. Испало је на крају да се ветерани и њихови симпатизери боре против антифашиста.

У суседној Хрватској је управо таква ситуација. На све датуме повезане са Другим светским ратом одвојено одржавају параде антифашисти и усташе. Тако су уредници „Побједе“ једном словном грешком записали црногорске партизане у редове усташа.
Скандалозни чланак је уклоњен са веб странице новина, али је много теже повући тираж из киоска.

Истина, Ђукановић је црногорске медије довео до таквог нивоа да их нико не чита, па ни сами уредници.