Председник Скупштине Србије Ивица Дачић је открио како се осећа пошто је пре неколико дана примио руску вакцину против корона вируса.

„Добро се осећам, нема никаквих нежељених ефеката“, изјавио је политичар само неколико дана након што је примио вакцину Спутњик V.

Он је такође објаснио зашто прва лица државе примају различите вакцине.

„Договорили смо се да председник, премијерка и ја примимо различите вакцине, пошто је премијерка примила Фајзерову, сад је сертификована руска и ја сам примио њу. Нема везе са политиком.“

„Али то ми нико неће веровати, пошто ме годинама нападају да сам проруски оријентисан“, додао је Дачић. Он је такође рекао да је масовна вакцинација потребна да би се победила епидемија, а сам је примио вакцину како би грађанима показао да су оне безбедне и ефикасне, и да сви треба да их приме како би смо искоренили корону.

Министар здравља Златибор Лончар је изјавио да ће се вакцинисати против корона вируса и да је једини разлог зашто још није вакцинисан договор између државних званичника да сви приме различите вакцине и да тако покажу да су све безбедне.

„Не би било коректно да се сви вакцинишемо истом вакцином. Која год да буде следећа вакцина, ја ћу се њом вакцинисати. Иначе, немам проблем да примим Фајзерову и руску вакцину које су већ у нашој земљи.“

„Да сам примио вакцину, многи би рекли: Прво је себе заштитио“, додао је Лончар.